Menu

CropX neemt Dacom Farm Intelligence over

Larissa Hendriks

CropX neemt Dacom Farm Intelligence over. Daarmee wordt het meest uitgebreide platform voor teeltmanagement gecreëerd met een internationale presentie.

Deze derde acquisitie van CropX binnen 18 maanden, voegt o.a. geavanceerde gewasbeschermingsadviesdiensten, 2,7 miljoen hectare onder beheer, duizenden klanten en een Europees kantoor toe.

 TEL AVIV, Israël en Groningen, Nederland – 10 Augustus, 2021 – CropX, een wereldwijde leider op het gebied van landbouw data-analyse, heeft vandaag de overname aangekondigd van Dacom Farm Intelligence, een toonaangevend Europees platform voor teeltoptimalisatie. Door de toevoeging van de bewezen gewasbeschermingsadviesdiensten van Dacom, biedt CropX nu het enige uitgebreide platform voor farm management met actieve irrigatietechnologie, kunstmestbeheer en gewasbeschermingsfuncties. De overname geeft CropX ook een nieuw bolwerk in heel Europa, zo blijft het zijn wereldwijde aanwezigheid actief uitbreiden.

“Dit is onze derde acquisitie sinds begin 2020, terwijl we doorgaan met het uitvoeren van onze visie om het meest uitgebreide platform voor farm management over de hele wereld aan telers aan te bieden. Dacom was het ontbrekende puzzelstukje voor ons farm management platform – het toevoegen van een gevestigde positie in Europa – met meer dan twee decennia aan Europese gewasgegevens – aan onze wereldwijde machine learning-engines, evenals een cruciaal onderdeel – gewasbeschermingsadviesdiensten en registratie – aan onze productmix,” merkte Tomer Tzach, CEO van CropX, op. “We verwachten onze wereldwijde groei exponentieel te versnellen als we onze teams en technologie integreren.”

CropX biedt telers de informatie die ze nodig hebben om duurzaamheid in de landbouw te verbeteren – hulpbronnen sparen en tegelijkertijd de gewasopbrengsten verbeteren. Met bewezen technologie, een uitgebreid partnernetwerk, een eersteklas servicemodel en een gebruiksvriendelijk beslissingsondersteunend platform, past Dacom naadloos in de CropX-oplossingen voor farm management. Met nu nog eens 2,7 miljoen hectare in beheer, voegt Dacom ook meer dan twee decennia aan diepgaande gegevens over boerderijen in Europa toe aan haar platform voor farm management. Huidige klanten van CropX en Dacom hebben nu toegang tot een volledig pakket van geavanceerde analyse- en automatiseringstools voor farm management

“De digitalisering in de landbouw is de afgelopen jaren geëxplodeerd en daardoor is de markt oververzadigd geraakt; we hebben een kritiek punt bereikt voor de consolidatie van de sector. Naarmate de markt volwassener wordt, zullen de meeste bedrijven falen en vergeten worden, terwijl degenen die de huidige consolidatiefase leiden, zoals CropX en Dacom, in de voorhoede zullen staan ​​van de digitalisering in de landbouw en farm management revolutie”, zegt Gideon Soesman, mede-oprichter en managing partner van GreenSoil Investments en directeur bij CropX.

Met de overname vestigt CropX zijn Europese kantoor in het huidige hoofdkantoor van Dacom in Nederland en verdubbelt de omvang van zijn wereldwijde team. De 3.000 klanten van Dacom, die zowel kleinere telers als grote marktspelers zoals Syngenta omvatten, voegen meer dan 20.000 boerderijen in meer dan 40 landen toe aan CropX’s portfolio. De deal breidt ook het bereik van CropX uit naar regenachtige regio’s.

Met onmiddellijke ingang zullen alle Dacom-medewerkers zich bij CropX voegen, waardoor Europese on-farm- en klantenservice-expertise, evenals software- en hardwaretalent wordt toegevoegd aan het snelgroeiende wereldwijde team van CropX.

“Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van de snelgroeiende CropX-business”, aldus Dacom CEO Janneke Hadders. “Onze boeren zullen profiteren van de geïntegreerde oplossingen en inzichten uit data-analyse en een klantenbestand van over de hele wereld. De overname ondersteunt onze internationaliseringsstrategie sterk. Onze gewasbeschermingsadviesdiensten zullen nu gebruikmaken van CropX-bodemsensorgegevens en ons team helpen bij het oplossen van kritieke uitdagingen voor de landbouwgemeenschap in Nederland, het Midden-Oosten en Afrika, Europa, Noord-Amerika en Australië en Nieuw-Zeeland.”

“De toevoeging van Dacom versterkt ook onze duurzame landbouwinitiatieven door een nieuwe laag van registratie van regelgeving, bodempotentie, traceerbaarheid en een model voor CO2 rechten toe te voegen. De gecombineerde kracht van CropX- en Dacom-oplossingen zal ons helpen om telers over de hele wereld een compleet pakket data gestuurde adviezen voor farm management te leveren”, zegt John Vikupitz, president van CropX. “We zijn toegewijd aan het leveren van zowel de meest geavanceerde oplossingen voor alle kritische landbouwinzichten als het eenvoudigste geautomatiseerde platform, zodat de tijd en moeite die telers nodig hebben wordt geminimaliseerd. We willen dat telers slimmer kunnen werken, niet harder – hun dagen zijn al lang genoeg.”
 

Over CropX

CropX, een wereldleider op het gebied van landbouw data-analyse, zorgt voor een revolutie in de landbouw en automatiseert het besluitvormingsproces door bovengrondse datasets te combineren met realtime bodemgegevens. CropX geeft boeren een ongeëvenaarde verbinding met hun bodem, met gepatenteerde bodemsensortechnologie en cloudgebaseerde Ag-analyses die kunnen worden geïntegreerd met irrigatiesystemen. Het betaalbare, eenvoudig te installeren CropX-systeem helpt boeren de gewasopbrengst en -kwaliteit duurzaam te verhogen door het water-, bemestings- en energieverbruik en de kosten aanzienlijk te verminderen, terwijl afvoer en vervuiling van de waterwegen tot een minimum worden beperkt. CropX, opgericht in 2015, wordt ondersteund door toonaangevende strategische partners en investeerders, zoals Finistere Ventures, Greensoil Investments, Innovation Endeavours, OurCrowd en anderen. Lees meer op www.cropx.com.

Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!