Menu

CropX helpt boeren om het gebruik van chemicaliën te verminderen

16 juni 2022 / PRNewswire / – CropX, een wereldleider in digitaal landbouwbeheer, breidt zijn systeem uit om een innovatieve ziektemanagementmogelijkheid op te nemen die kan leiden tot verminderd gebruik van chemicaliën terwijl gewasopbrengsten worden beschermd. Het CropX-landbouwbeheersysteem volgt belangrijke schimmelziekten op meer dan 320 combinaties van gewassen en schimmelziekten en biedt advies over wanneer er gespoten moet worden. Deze nieuwe mogelijkheid integreert 20 jaar agronomisch onderzoek en expertise van het in Nederland gevestigde Dacom Farm Intelligence, dat CropX in 2021 heeft overgenomen.
CropX Disease Management tracks the threat of fungal diseases and offers advice on the best and worst times to spray. It is the latest addition to the expanding capabilities of the CropX farm management system.


CropX Disease Management volgt de dreiging van schimmelziekten en biedt advies over de beste en slechtste tijden om te spuiten. Het is de nieuwste toevoeging aan de groeiende mogelijkheden van het CropX-landbouwbeheersysteem.

De ziektemanagementmogelijkheid analyseert gegevens van een volledig scala aan bronnen boven en onder de grond om te monitoren en te waarschuwen voor omstandigheden die leiden tot ziekte-uitbraken. Vervolgens biedt het inzichten over het tijdstip van fungicidale toepassingen. Gebruikers kunnen een voorspelling zien van specifieke schimmelstressoren en een visualisatie van de beste en slechtste tijden van de dag in de komende week voor gewasbeschermingstoepassingen.

Door de toepassing op het juiste moment te timen, kunnen boeren ervoor zorgen dat ze hun gewassen beschermen terwijl ze het gebruik van chemicaliën beperken tot wat absoluut noodzakelijk is. Klanten kunnen 2-3 fungicidebespuitingen per seizoen of meer besparen, met aanzienlijke besparingen en een typisch rendement op investeringen (ROI) van $30 per acre.

Ziektemanagement is de nieuwste toevoeging aan de groeiende portfolio van agronomische oplossingen van CropX. Het CropX-landbouwbeheersysteem integreert zowel eigen software als hardware op een enkel dashboard dat toegankelijk is via mobiel en desktop. Hierdoor kunnen klanten de gezondheid van bodem en gewas volgen, hun irrigatie, bemesting en zuivelmesttoepassingen beheren, en zich nu beschermen tegen schimmelziekten.

CropX CEO Tomer Tzach zegt: “CropX blijft de roll-upstrategie benutten om landbouwbeheertechnologieën te versnellen die immense waarde bieden aan boeren. Door integratie van strategische technologie-acquisities blijft CropX het meest uitgebreide landbouwbeheersysteem bouwen om agronomische activiteiten op de boerderij te optimaliseren, en er komt nog meer.”

Op dit moment in gebruik bij duizenden klanten in Europa, zal ziektemanagement binnenkort beschikbaar zijn voor alle klanten van CropX in meer dan 50 landen wereldwijd.

Over CropX
CropX is een van de snelst groeiende aanbieders van landbouwbeheeroplossingen ter wereld, ingezet in meer dan 50 landen en op alle bewerkbare continenten. Het CropX-platform synthetiseert gegevens van de aarde en de lucht om geavanceerde bodem- en gewasintelligentie te bieden en een reeks digitale beslissings- en planningshulpmiddelen, allemaal op een gebruiksvriendelijke app die meerdere boerderijen en velden kan volgen. CropX wordt ondersteund door ’s werelds toonaangevende agribusinesses en durfkapitalisten, die erkennen dat de precisie-ag-technologieën van CropX nieuwe normen stellen voor beste praktijken op het gebied van milieuduurzaamheid en grotere boerderijproductiviteit. Leer meer op www.cropx.com


Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!