Menu

De communicatie tussen kantoor en trekkers was vrij complex.

Daniël Cerfontaine

Daniël Cerfontaine heeft een agrarisch loonbedrijf en eigen akkerbouwbedrijf in het Zuid-Limburgse Berg en Terblijt. Op 200 hectare grond worden er mais, granen, aardappelen, bieten, wortelen en uien geteeld.

In 2018 heeft Cerfontaine meegedaan aan de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL). Daniël was op zoek naar een basisinfrastructuur voor het verzamelen en toepassen van perceelsdata. Met Cloudfarm verzamelt het bedrijf inmiddels de opbrengstgegevens van de combines, de trekkers en de Challenger-veldspuit.

“Cloudfarm is onze basisinfrastructuur voor het verzamelen en toepassen van perceelsdata”

Door de draadloze koppeling zijn er veel minder handmatige handelingen nodig. Alle taken komen automatisch in de teeltregistratie terecht. En dat scheelt tijd en voorkomt fouten. Eerst was deze communicatie tussen trekkers en kantoor vrij complex. Het goed registreren is nodig om volgende stappen te kunnen zetten in precisielandbouw.

Bekijk hieronder de video van Cerfontaine over Cloudfarm.

Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!