Menu

De ontwikkeling van sensoren met LoRa-technologie

Allard Lamberink

Dit project heeft subsidie ontvangen van

Dacom levert, naast softwarediensten, wereldwijd sensoren aan haar klanten die de actuele situatie op een akker registreren. Momenteel wordt de informatie van een akker naar een Dacom cloudserver verzonden via een mobiel datanetwerk (3G). In de afgelopen jaren is er een nieuw datanetwerk bij gekomen, het LoRa datacommunicatienetwerk, dat enkele duidelijke voordelen biedt.

LoRa staat voor Long Range en is een specificatie voor een wide-area netwerk (wan). Het is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding nodig heeft, maar wel af en toe wat data moet doorgeven.

Dacom wil deze technologie gaan testen en uitwerken tot een prototype regen & (bodem)vocht meter die via LoRa-technologie de gemeten data naar de Dacom cloudserver toezendt.


Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!