Menu

Smart Fungal Advice Model

Gert Sterenborg

Dit project heeft subsidie ontvangen van

Het vele gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is een maatschappelijke uitdaging. In de agrarische sector worden wereldwijd miljarden euro’s besteed aan de bestrijding van schimmels met chemische middelen. Ondanks al deze inspanningen hebben de aantastingen nog steeds een substantieel negatief effect op de opbrengst. En het gebruik van deze middelen is schadelijk voor mens en dier.
Resultaten van het project:

Meestal worden de chemische middelen toegediend volgens een standaard recept van de fabrikant. Dit is echter geen garantie voor succes. Schimmel ontwikkelt zich op basis van de effecten van de klimatologische omstandigheden van dat moment. Geen seizoen is gelijk, dus ook ontwikkelen deze schimmels zich ieder seizoen anders.

De laatste jaren is om ons heen in een enorm tempo nieuwe kennis en technologie ontwikkeld die een positief effect kunnen hebben op het gebruikersgemak en de nauwkeurigheid van huidige schimmeladvies modellen. Denk hierbij aan geo technologie , multi spectrale beelden satellietbeelden, UAV, sensoren op de trekker ect.), sterk verbeterde weermodellen, data analytics, open datasets van de overheid ect.

Door het binnenhalen van deze kennis, en de implementatie van deze innovaties om ons heen kunnen de huidige gebruikersdrempels worden weggenomen en behouden de modellen haar state-of-the-art koploper positie in de wereld.

Partners: Dacom Farm Intelligence, InFabula, Zageo 


Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!