Menu

De kadastrale kaart

Ivor Bosloper

Er is in de afgelopen periode hard gewerkt aan een nieuwe versie van Boer&Bunder. Een frisse look & feel, veel nieuwe kaartlagen en features. Deze zullen we de komende periode uitlichten in onze blogs en via social media. Blijf ons volgen voor meer!

In deze blog vertellen we meer over de kadastrale kaart. Sinds januari 2016 zijn de percelen van het Kadaster open data geworden. Hiermee kan iedereen vrijelijk beschikken over de geometrie, oppervlakte en aanduiding van elk kadastraal perceel in Nederland. Omdat het Kadaster deels gefinancierd wordt vanuit leges voor wijzigingen (zoals overdracht en splitsing van objecten) en uittreksels met informatie (eigendom, erfdienstbaarheden, hypotheekrechten) zijn niet alle gegevens die bij een perceel horen gratis/open. Voor extra informatie moet je bij het kadaster betalen. Ook is de informatie niet helemaal actueel (jaarlijks of maandelijks een update). Het blijft dus relevant om naast de open data betaalde kadasteruittreksels op te vragen. Het Kadaster geeft op kadaster.nl meer informatie over open data.

Voor elk Boer&Bunder-perceel wordt zichtbaar welke kadastrale percelen eronder liggen

Op Boer&Bunder tonen we in de nieuwe versie de open kadastrale percelen. Bij interesse gaan we later wellicht vanuit Boer&Bunder faciliteren dat uittreksels (tegen betaling) kunnen worden gekocht. Het kunnen zien van de kadastrale percelen is een veelgevraagde mogelijkheid, en we zijn er trots hoe dit nu in Boer&Bunder terug komt.

Overlap met kadastrale percelen

Van elk landbouwperceel kennen we de onderliggende kadastrale percelen en laten we de oppervlakte zien waar dit elkaar overlapt. Op Boer&Bunder kunnen onder één landbouwperceel verschillende kadastrale percelen liggen. Dit kan komen door samenvoeging en/of splitsing van het perceel of doordat onder het landbouwperceel verschillende eigenaren liggen. De gebruiker (boer) heeft dan een pacht-, huur- of gebruiksovereenkomst met de verschillende eigenaren.


Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!