Menu

Boer&Bunder genomineerd voor Stuiveling Open Data Award

Ivor Bosloper

Op maandag 12 december wordt tijdens het ‘Hoe? Open Festival’ in Utrecht, de allereerste Stuiveling Open Data Award (SODA) uitgereikt. De award is bedoeld om innovatief gebruik van open data zichtbaar te maken en te belonen. Onze webapplicatie Boer&Bunder is één van de zeven genomineerden! 

Boer&Bunder is een gratis webapplicatie welke open data visualiseert op perceelniveau. De app toont voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland een aantal open datasets. Met de app kan een akkerbouwer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen zoals oppervlakte, gewasrotatie, grondsoort en andere perceeleigenschappen. Iedere maand raadplegen zo’n 13.000 gebruikers de website. Het idee van Boer & Bunder is ontstaan tijdens een hackathon in 2015 waar Crop-R (onlangs gefuseerd met Dacom), Hackwerk en Liters elkaar als partners voor deze app vonden.

Stuiveling Open Data Award (SODA)

De SODA award is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op maandag 12 december wordt tijdens het ‘Hoe? Open Festival’ in Tivoli, Utrecht de award uitreikt door Minister Plasterk. Crop-R behoort met Boer & Bunder tot één van de zeven genomineerden. Naast de award ontvangt de winnaar ook een geldbedrag van € 20.000. De award is vernoemd naar mevr. Drs. Saskia J. Stuiveling, voormalig president van de Algemene Rekenkamer, zij pleit voor het actief openbaar beschikbaar stellen van open data.

Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!