Menu

Lanceren op Agri meets Design

Ivor Bosloper

Terwijl akkerbouwers overal in Nederland druk aan het oogsten zijn, werken wij achter de schermen hard aan de laatste voorbereidingen op de lancering van de Boer&Bunder App. We lanceren de applicatie 22 oktober tijdens Agri meets Design, een bijzonder platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken. Agri meets Design is een initiatief van ZLTO, Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken, en maakt onder deel uit van de Dutch Design Week.

Open Data

In Nederland beschikken we over een ruim aanbod van open data (beschikbare en herbruikbare data). We onderbenutten deze grondstof, omdat de data ‘verstopt’ zit in verschillende portalen, onbereikbaar voor de gemiddelde gebruiker. Boer & Bunder is een applicatie die open data visualiseert op perceelsniveau. De app toont voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland een aantal open datasets. Doel van het project is om een inventarisatie te maken van relevante open data voor akkerbouwers en inzicht te krijgen in factoren die bepalend zijn voor de adoptie van technologie door akkerbouwers.

Boer & Bunder draagt bij aan een actieve community rondom duurzaamheid in de landbouw. Het beschikbaar stellen van data biedt koplopers de gelegenheid om zich te onderscheiden. Daarbij gaat het niet om beleidsdoelstellingen en juridische kaders, maar juist om activiteiten die de boer zelf belangrijk vindt.

Met de app kan een akkerbouwer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen. Boeren kunnen aangeven welke percelen hun eigendom zijn en een Boer & Bunder profiel aanmaken. Ook kunnen zij eventueel extra data toevoegen. Alle zoekresultaten binnen de applicatie zijn makkelijk via social media te delen. Op deze manier wordt open data voor een veel bredere groep ontsloten.

Lees hier meer over Agri meets Design!

Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!