Menu

CropX en BoerenNatuur helpen Nederlandse boeren bij het beschermen van biodiversiteit

7 september 2022 /PRNewswire/ — CropX Technologies, Inc., een bedrijf dat digitale oplossingen voor landbouwbeheer biedt, draagt bij aan de Europese biodiversiteitsdoelen door boeren te helpen bij het aannemen van landbouwpraktijken die belangrijke soorten beschermen. Via een langdurige samenwerking met BoerenNatuur, een organisatie van 40 boerencoöperaties in heel Nederland, heeft CropX het Informatie- en Communicatietechnologiesysteem (ICT) opgebouwd en onderhoudt het, wat boeren helpt om vrijwillig subsidies aan te vragen voor het toepassen van natuurbehoudspraktijken.
The BoerenNatuur and CropX team, from left to right: Inger Wilms, BoerenNatuur Counseler; Denick Murray, CropX Software Engineer; Kristina Gancheva, CropX Software Engineer; Jeroen Stoker, CropX Software Engineer; and Christa Huizing, BoerenNatuur.

CropX heeft een geschiedenis van samenwerking met klanten om digitale tools te bouwen die duurzame landbouwpraktijken ondersteunen. Met behulp van het door CropX ontwikkelde digitale systeem ontvangen boeren jaarlijks meer dan 85 miljoen euro om praktijken toe te passen, zoals het uitstellen van de hooioogst om broedende vogels de kans te geven hun broedcyclus te voltooien en het creëren van bloemrijke borders om het beschikbare habitat voor insecten te vergroten.

Voor BoerenNatuur vervangt het digitale registratie- en cartografiesysteem ontwikkeld door CropX tijdrovende papierwerkzaamheden voor zowel de boeren als de coöperaties, de leden van BoerenNatuur.

Evelien Verbij, directeur van BoerenNatuur: “We zijn erg blij met de waardevolle input die CropX biedt bij de verschillende uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Samen bouwen we een duurzaam en efficiënt ICT-systeem dat coöperaties en boeren ondersteunt bij hun belangrijke werk voor biodiversiteit op het platteland.”

De relatie begon in 2013 met een pilotproject van 300 boeren, en naarmate de mogelijkheden van het systeem groeiden, namen ook het aantal deelnemers toe, nu zijn er meer dan 11.000 boeren, wat neerkomt op ongeveer 20% van de boerderijen in Nederland.

“Ik ben trots op onze efficiënte samenwerking met BoerenNatuur. Dit betekent dat het beschikbare budget kan worden gebruikt waarvoor het bedoeld is: het beschermen van biodiversiteit in Nederland,” zegt Janneke Hadders, CEO van CropX Europe.

Over CropX CropX is een van ’s werelds snelst groeiende aanbieders van landbouwbeheeroplossingen, ingezet in meer dan 50 landen en op alle bewerkbare continenten. Het CropX-platform synthetiseert gegevens van de aarde en de lucht om geavanceerde bodem- en gewasintelligentie te bieden en een reeks digitale beslissings- en planningshulpmiddelen, allemaal op een gebruiksvriendelijke app die meerdere boerderijen en velden kan volgen. CropX wordt gesteund door ’s werelds toonaangevende agribusinesses en durfkapitalisten, die erkennen dat de precisie-ag-technologieën van CropX nieuwe normen stellen voor beste praktijken op het gebied van milieuduurzaamheid en grotere boerderijproductiviteit. Leer meer op https://cropx.com.

Dacom is nu officieel CropX!

Je hebt het misschien al gemerkt: Dacom is nu officieel CropX geworden. En met deze nieuwe naam komt ook een nieuwe website! Ondanks de verandering van naam blijven onze producten en diensten hetzelfde! Je kunt nog steeds vertrouwen op de kwaliteit van Dacom en onze producten gemakkelijk online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@cropx.com. We helpen je graag verder!